onsdag 31 augusti 2011

Eftersnack om Norge (i Skolan)

Japp! Då ska jag skriva lite om Samhällskunskapslektionen igår (tisdags). Vi snackade om terrorattacken i Oslo och i Utøya. Anders Breivik var terroristen. Han sprängde regeringshuset i oslo. Det blev en väldigt stor skada på alla hus som var i närheten. Folk blev jätterädda och trodde det var en jordbävning men när de gick ut så såg de att det var en bomb som hade exploderat.

Här är en bild på de sprängdskadade huset:


Som ni ser var det en väldigt kraftig bomb som exploderade. Det var Anders Breivik som hade skapat bomben och sprängt den. Efter Anders hade sprängt huset så åkte han till Utøya och sköt massa ungdomar som var på AUF lägret.

AUF Läger är ett politiskt ungdomsförbund.

Anders hann skjuta 60-80 personer innan polisen hade kommit. Han hade på sig en "polisuniform" och lurade massor av folk. När polisen kom till Utøya så hade Anders redan slängt ifrån sig sitt vapen och stod med händerna på huvudet, vilket är helt sjukt.

Massor av tidningar har skrivit om detta och enligt nån av tidningarna så hade Anders tydligen ångrat sig, men det tror inte jag... Han njöt säkert av att skjuta alla dom.

Han sköt nästan alla på Utøya och sprängde huset för att han ville ha uppmärksamhet och ville stoppa islamiseringen. Men han lyckades inte.

Här är en bild på "Terroristen Anders" :

2 kommentarer:

  1. fett keff mackan :)

    SvaraRadera
  2. Ja, vilken man alltså. Hur kan man göra något sådant?

    Tror du en sådan sak kan hända i Sverige? Hur skulle vi göra om något sådant hände?

    //Sara

    SvaraRadera